Vikend ustvarjalcev 2018

 

Od petka do sobote 20. – 22. april je potekal Vikend ustvarjalcev Stične mladih. Kar nekaj deset mladih se je zbralo v Stični, manj kot pol leta pred 15. septembrom, ko se bo začelo veliko srečanje slovenske katoliške mladine. Takšen vikend vedno znova prinese nova spoznavanja, nove ideje, nova prijateljstva … predvsem pa željo, da bi tudi letos skupaj pripravili Stično mladih, ki bi mladim dala možnosti, da srečajo Boga.

Spodaj si lahko ogledate in preberete utrinke iz vikenda. Pripravili pa smo tudi reportažo iz dogodka, ki si jo lahko ogledaš v spodnjem videu. Si že začutil klic, da boš na naslednjem tudi ti?

 

 

Kako so vikend ustvarjalcev videli ustvarjalci sami?

 

Ker sem na Stični prvič sm imel mogoče malo pomislekov kako bo, glede na to na nism ravno najmlajši (prej obratno). Moram reči da sem zelo vesel, da sm v skupini tehnika, ker se mi zdi da smo zelo posrečena skupina in se z vsemi dobro razumem. Nagovorilo me je pričevanje oz razlaga poslanice o ločevanju strahu, ki ga ima lahko vsak od nas. Za zabavo po opravljenem delu pa  poskrbi harmonika. Dober predlog, ki po končanem delu združil našo in ulično ekipo.

Vid Zitko 

 

Meni je bilo všeč povezanost vseh ljudi med seboj. Zdel se mi je zelo sproščeno vzdušje, to mi je blo res ful dobr.

Tadej Mehle

 

 

Da pripravimo izjemno in navdihujočo Stično 2018, smo se zbrali na pripravljalnem vikendu. Prebirali smo poslanico, pripravljali program in prostore, kravžljali možgane, kako bi še popestrili prihajajoč dogodek, skratka dela ni zmanjkalo. Osebno se me je najbolj dotaknila poslanica in geslo “Ne boj se”. Življenje nam vsak dan zastavlja kakšen izziv, ki se včasih zdi pretežak in prezahteven. Ne boj se, ti pravi On, ki te spremlja na vsakem koraku. Rad bi zaključil z stavkom, ki ga je izrekel Albert Einstein. “In the middle of difficulty lies opportunity.”

Rok Zupanc

 

“1, 2, 3, 4, 5 … prstov je na eni roki …” Tako so nas z veselo pesmijo navdali otroški zborček ob zaključku otroške nedeljske svete maše. In ja, res so naši prsti vedno pri roki za molitev, za molitev za nas mlade, tako ali drugače izgubljene, ki nas Jezus kliče, da (p)ostanemo pogumni, trdni v zaupanju v Njegov načrt, vztrajni v molitvi.

Anže Marinko

 

Vikend mi je bil v izziv, saj sem najbrž prvič v življenju šla nekam, kjer nisem poznala niti ene osebe 🙂 Bila sem navdušena nad odprtostjo in povezanostjo vseh soustvarjalcev. Tako me je letošnje geslo “Ne boj se!” še bolj nagovorilo in mi dalo motivacije za delo v prihodnji mesecih do Stične mladih 2018!

Polona Tušar

 

 

Stična vikend! Poln novih obrazov in idej. Bilo se je res super spoznati z oblikovalci SM, ki bi jih drugače le bežno videli dan ali dva pred Stične. Tudi zabavni večer je bil super, prav tako naši zaključki dneva s skupno molitvijo. Najbolj se mi je v spomin vtisnil odmor kjer smo vzeli nekaj kitar in potegnili skupaj nekaj klopi ter skupaj malo zašpilali in se tako še malo podružili. Imeli smo tudi priložnost spoznati še malo spoznati letošnjo temo SM. Skratka, res super vikend!

Sandra Peterka

 

Veš tisto, ko si del najbolj smrdeče in umazane ekipe? Ko se večino vikenda boriš z umazanijo in imaš privilegij skrajšanih odmorov? Ja vem, noro je! Ker zraven še uživaš v dobri družbi, ker z veseljem daš svoje roke na razpolago, ker veš, da skupaj skrbite, da bo šlo vse gladko, ko bo šlo zares, in gradite ogrodje za nekaj velikega.

Vesna Ahčin

 

Bila je lepa sončna sobota in kot članica formacije sem se brezskrbno malo sprehodila naokoli, da bi videla, kako gre vsem ekipam pri delu. Vse lepo in prav, dokler ne pridem do vrta, kjer je to idiličnost s soncem obsijanega stiškega vrta iznakazilo “smetišče” (beri: tehnika je pridno pospravljala skladišče in ostale prostore, pred njih pa so znosili vse omare, kavče, posode barv, lesena stojala in vso ostalo “šaro”). Priprava na na tisto septembrsko soboto je bila zares intenzivna, da se je kar prašlo.

Sara Marinko

 

 

Za začetek čisto na splošno, ker se mi zdi zelo pomembno 😉 Na vikendu sem bil prvič in je bilo zelo lušno. Lepo je bilo videti navdušene voditelje, ki so nas ves čas z veseljem spodbujali 🙂 Všeč mi je bilo razmerje med časom, ko smo ustvarjalno delali in časom, ko smo se zabavali. Definitivno najlepši se mi je zdel čas za navezovanje novih (in krepitev starih) poznanstev!!

In še pomembnejše, ves čas smo bili povezani z glavnim Šefom z veliko začetnico (in tako postajali brezčasni, čeprav ujeti v čas :P). Med adoracijo v petek zvečer sem se začel zavedati, kdo nas je pripeljal v Stično. Pred mašo v soboto, ko je Špela spregovorila o pomenu svete maše, pa je sledilo meni najpomembnejše spoznanje. Ker v naši mladinski skupini mnogokrat zavijamo pomembna dejstva v darilni papir in še kaj… me je Špelin nagovor spodbudil, da je o Jezusu potrebno govoriti direktno in brez ovinkarjenja.

Se bom pa po vikendu še manj sekiral, ko bom kdaj ugotovil, da je kakšna od mojih birmank verjetno bolj odrasla kot jaz. Sva se z vrstnikom ravno menila o pomembnih stvareh, ko je mimo prišla 5 let mlajša ustvarjalka programa vnemi me. Vprašala je, kaj počneva in sva ji rekla, da se hecava. Ona pa je odvrnila, da je stvar vzela čist resno. In potlej smo ugotovil, da bo to najbrž zato, ker fantje tko al tko nikol ne odrastemo, samo igrače postanejo dražje…, punce pa si že od osnovne šole naprej mislijo: kok so otročji tile naši sošolci, loh bi se že zresnil!!

Gašper Komatar

Objavlnjeno v Novice