> Program > Potek programa

Potek programa

9.00 – 9.30 / ZBIRANJE

Zbiranje udeležencev se bo pričelo ob 9. uri. Ustvarjalci Vam bodo na ulici pripravili sprejem in začetni izziv, prav tako pa je ta čas namenjen temu, da pozdravite druge udeležence in s pomočjo knjižice Stične mladih ali aplikacije izveste še več informacij  o poteku srečanja.

9.30 – 10.00 / ZAČETEK STIČNE MLADIH 2019

Na  osrednjem prireditvenem prostoru bomo ob 9:30 slovesno otvorili začetek 38. Stične mladih. Slišali bomo slovensko in evropsko himno, ter himno Stične mladih. Po dvigu zastav nas bo nagovoril in blagoslovil mariborski nadškof g. Alojzij Cvikl, program pa bosta povezovala Polona Mežnar in Rok Škrlep.

10.15 – 11.45 / PROGRAM VNEMI ME, OPOGUMI ME, NAUČI ME

Vnemi me, Opogumi me in Nauči me, so trije vsebinski programi, ki bodo vsak na svoj način povzeli sporočilo letošnjega srečanja. 

Program Vnemi me se bo odvijal na glavnem prireditvenem prostoru, kjer bodo ustvarjalci skozi igro in animacijo podali letošnje sporočilo srečanja. Program pripravljajo ustvarjalci Stične mladih v sodelovanju z Skavti.

Na samostanskem travniku bo potekal program Nauči me, kjer bo potekala okrogla miza z naslovom Revolucija služenja: Pogovor z gosti, kako bomo spremenili svet.

Program Opogumi me so v sodelovanju z ustvarjalci Stične mladih pripravili člani Bratstva Veselje evangelija. Na programu bo mogoče prisluhniti s.Katii Roncalli.

12.15 – 13.45 / DELAVNICE

Po celotnem prizorišču bo potekalo 21 delavnic. Vsaka izmed njih se na svoj način poglobi v letošnje geslo in sporočilo srečanja, zato je izbira pestra in zagotovo se bo za vsakega našlo nekaj. V pomoč pri izbiri ustrezne delavnice je shema, ki te z vprašanji vodi do tebi priporočene delavnice, hkrati pa so pripravljeni kratki video spodbude, ki podrobneje opišejo vsebino delavnice.

14.15 / SVETA MAŠA

Ob 14. uri se ponovno vsi skupaj zberemo na osrednjem prireditvenem prostoru, kjer bo po skupni pripravi sledila Sveta maša, ki jo bo vodil mariborski nadškof g. Alojzij Cvikl.  

16.15 – 17.30/ PRAZNOVANJE in ZAKLJUČNI KONCERT

Srečanje se bo s praznovanjem in koncertom Stična benda zaključilo ob 17.30 uri. Iz Stične bo mogoče oditi s posebnim vlakom, ki bo odpeljal iz Ivančne Gorice. Preveri TUKAJ ob kateri uri bo odpeljal, da ne boš zamudil odhoda.

OPIS IZBIRNIH PROGRAMOV

10.15 – 13.45 / ŠPORTNI TURNIR

V aprilu in maju sta se odvila dva nogometna predturnirja, kjer so si najboljši zagotovili mesto na zaključnem turnirju, ki bo potekal na samostanskem travniku. Fantje bodo tako tekmovali v nogometu, dekleta pa se lahko pomerite v odbojki. Na turnir odbojke se je potrebno predhodno prijaviti. PRIJAVNICA

10.00 – 14.00 / ADORACIJA

Papež Frančišek je na svetovnem dnevu vse mlade nagovoril: “Ali imamo pogum reči angelu, kakor Marija: »Tukaj smo, Gospodovi služabniki smo, zgodi se nam…«? Ne odgovorite sedaj, vsak naj odgovori v svojem srcu. Obstajajo vprašanja, na katera se odgovori le v tišini.” 

V opatovi kapeli bo izpostavljeno Najsvetejše. Poleg vodene adoracije, ki bo potekala 20 min vsako polno uro, bo priložnost za tišino in pogovor z Njim.

9.30 – 15.30 / SVETA SPOVED v cerkvi in po celem prizorišču

“Nikoli ne pozabite: Bog se ne naveliča odpuščati.” (Papež Frančišek)

Spovedniki bodo na voljo v cerkvi in “na terenu” (v posebnih majicah) vse do 15.30 ure. Za dobro pripravo na spoved je pripravljeno razmišljanje (v brošuri ali na aplikaciji).

9.30 – 14.00 / TRŽNICA UPANJA na osrednjem prireditvenem prostoru in na samostanskem travniku

Tržnica upanja je namenjena predstavitvi mladinskih organizacij, skupnosti in drugih gibanj, ki ponujajo različne programe in možnosti za vključitev mladih. Če želiš torej izvedeti kaj kdo dela v mladinski pastorali in pri drugih mladinskih organizacijah obišči tržnico, kjer boš na stojnicah pridobil potrebne informacije. Na osrednjem prireditvenem prostoru je tržnica namenjena birmancem in dijakom, na samostanskem travniku pa študentom in mladim v poklicih.