SM_2018_pikice_za_spletno_stran

KAJ JE STIČNA?

Srečanje Stična mladih je narodno srečanje mladih katoličanov, ki poteka tretjo soboto v septembru. Vsako leto se zbere med 5000 in 8000 mladih. 

Srečanje ponuja pestre programe za mlade, športne turnirje in različne delavnice. Ves čas poteka tudi adoracija in spoved, na tržnici pa različne organizacije ponujajo dodaten pester program. Osrednji trenutek srečanja je skupna sveta maša, ki ji sledi praznovanje in zaključni koncert s Stična bendom. 

#stičnamladih se začne čez:

se vidimo

15. septembra 2018 ob 9.30

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

VSEBINA

 »Ne boj se!« (Lk 1,30)

Vsebina Stične mladih vsako leto temelji na papeževi poslanici mladim. Letošnje vsebinske poudarke so ob sodelovanju teologov in odgovornih za mladinsko pastoralo, pripravili mladi za mlade.

Poslanica se vsebinsko navezuje na temo, ki jo je za triletni program svetovnih dnevov mladih pripravil papež Frančišek. Letos izhaja iz nagovora angela Gabrijela Mariji: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu.« (Lk 1,30).

 

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

PROGRAM

Na Stični mladih se zberemo vsi mladi polni energije, idej in dobre volje. Okoli nas je veliko izzivov, med njimi nas je zagotovo kakšnega tudi strah. Bodi pogumen in si upaj narediti prvi korak. Prvi korak čez letošnji vhod Stične mladih in nato prvi korak do tiste aktivnosti, ki te veseli. 

Če boš v dvomu, kaj je tisto, kar v Stični najbolj odgovarja na tvoje želje, ti bodo ustvarjalci na ulici z veseljem pomagali. Ko pa boš ravno hodil po ulici, imamo zate izjemne aktivnosti. Od tebe zahtevajo le malo časa in niso prezahtevne. Mogoče bodo eden izmed lepših spominov na letošnje druženje. 

Pokaži, da te ni strah in pusti svojo sled v mozaiku raznolikih aktivnosti!

OPOGUMI ME

Če želiš slišati katehezo Gregorja Čušina in pričevanje Domna Goloba ter uživati v glasbi Skromnega benda, te v cerkvi pričakujemo ustvarjalci ekipe Opogumi me.

VNEMI ME

Program Vnemi me se bo odvijal na glavnem prireditvenem prostoru, kjer bo skozi dramsko uprizoritev poskušal prikazati Marijino zgodbo v sedanjem času.

NAUČI ME

Vsebinski program, ki bo poskusil odgovoriti na vprašanje, česa se mladi bojimo in kako lahko ta strah presežemo z milostjo in Evharistijo.

DELAVNICE

Na različnih lokacijah po celotnem prireditvenem prostoru bo na voljo 21 delavnic – ravno prav, da bo vsak na svoj način dobil še dodatno spodbudo, naj se ne boji!

SPOVED

Naj tvoja duša na Stični mladih ne ostane ujeta v grehu. Bog je pripravljen nate, si ti pripravljen na srečanje z Njim?

ŠPORTNI TURNIR

Prišel bo dan, ko se bodo pomerili najboljši. Fantje v nogometu, dekleta pa v odbojki – pa ti?
Boš prišel in jih z navijanjem spodbudil k pošteni igri?

ADORACIJA

"To je zaupnost, ki jo imamo z njim: on nas usliši kadar ga prosimo po njegovi volji. In če vemo, da nas v vsem posluša, za kar koli ga prosimo, tudi vemo, da že imamo, kar smo ga prosili." (Jn 5, 14-15)

TRŽNICA

Ta je pri FRAMI, on pa je skavt. Sošolka Tina je prostovoljka pri Stični mladih, Andrej pa baje hodi na Uskovnico. Kje si pa ti? Če želiš izvedeti kaj kdo dela v mladinski pastorali, obišči tržnico!

SVETA MAŠA

Vrhunec srečanja bo sveta maša, ki jo bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar. Da na srečanju ne pozabimo na bistvo – Kristusa, ki prihaja na oltar in k vsakemu izmed nas.

KONCERT

Zaključni koncert Stična benda - pravi žur njemu na čast.

UL'CA

Na poti v Stično nisi sam - ulična ekipa bo poskrbela za topel sprejem.

UVODNI SPREJEM

Dobrodošel v Stično!

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

KAKO V STIČNO?

Ni nam vseeno, kakšna je vaša pot na Stično mladih in domov. Želimo si, da s potjo čim manj obremenimo okolje in pridete v Stično pripravljeni in dobre volje. V ta namen vam predlagamo, da izberete način, ki vam najbolj ustreza:

Z VLAKOM

poseben vlak za vse, ki prihajate iz Ljubljane, Škofljice, Grosupljega ali Žalne.

Z BUSOM

z ostalimi mladimi iz tvoje župnije ali dekanije.

Z AVTOM

zberi nekaj prijateljev in se skupaj pripeljite v Stično!

S KOLESOM

za vse adrenalinske in športne navdušence - lahko pridete tudi s kolesom!

PEŠ

… za vse, ki si želite v Stično mladih poromati že dan prej.

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

VEČ INFORMACIJ

ZA MLADE

Prideš v Stično pa ne veš kako in kam?Zakaj pravzaprav vstopnina?
Bi sodeloval v kakšni ekipi?
Prijavnice, razpisi za sodelovanje in še kaj lahko najdeš tukaj!

ZA ORGANIZACIJE

Kje prijavim avtobus?
Rad bi pripravil delavnico ali stojnico... Kaj pa v primeru dežja?
Informacije, prijavnice in odgovore na pogosta vprašanja lahko najdete tukaj!

ZA MEDIJE

Kako pridobimo akreditacijo?
Bo na dogodku na voljo PRESS point? Novinarska konferenca
Gradiva za medije Pretekli medijski prispevki

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

GALERIJA

Slika pove več kot tisoč besed – zato se ustvarjalci Stične mladih vedno potrudimo, da v objektiv ujamemo zanimive trenutke.