> O Stični mladih > Ustvarjalci

Ustvarjalci

Ali ste se kdaj vprašali, koliko prostovoljcev pripravlja Stično mladih? V koliko ekip so razdeljeni prostovoljci? Koliko ur prostovoljnega dela je vloženega v pripravo?

Za človeško družbo je prostovoljno delo zelo pomembno in zato tudi cenjeno. Kristjanom daje priložnost, da preko prostovoljnih aktivnosti razvijamo krščansko solidarnost in konkretno živimo našo vero. Nihče od mladih prostovoljcev Stične mladih za svoje delo ne pričakuje plačila. Naš trud je poplačan, ko vidimo, da srečanje za obiskovalce postane izkušnja enkratnosti posameznika in bližine Boga.

Lansko leto je Stično mladih pripravljalo približno 180 prostovoljcev, ki so v času priprav konkretno odgovorili na božjo spodbudo: »Ne boj se.« 

Ustvarjalci so mladi, ki so prejeli poslanstvo, da ustvarjajo dogajanje, namenjeno vsem mladim v Cerkvi na Slovenskem in so člani kar 15 različnih ekip.

SM_2019_pikice_za_spletno_stran

EKIPA VNEMI ME

Smo vsebinska ekipa, ki s pesmijo, plesom in igro skrbi za zažigalen program na in pod glavnim odrom v dopoldanskem delu srečanja Stične mladih.

EKIPA NAUČI ME

Smo vsebinska ekipa, ki poskrbimo za program na enem izmed treh glavnih odrov Stične, ki se imenuje Nauči me. Pripravili bomo okroglo mizo/predavanje/predstavitev, na kateri bomo poglobili tematiko papeževe poslanice in jo osvetlili s pomočjo gostov.

EKIPA OPOGUMI ME

Smo vsebinska ekipa, ki poskrbi za program na enem izmed treh glavnih odrov Stične mladih, ki se imenuje Opogumi me.

Udeležence želimo s sporočilom poslanice preko pričevanj in osebnih izkušenj posameznikov opogumiti na njihovi duhovni poti rasti.

EKIPA TEHNIKA

Naša ekipa je zadolžena za vse tehnične in malo manj tehnične stvari, ki so vidne in slišne na sam dan Stične mladih. Z našo podporo se lahko izvedejo načrti in želje ostalih ekip. Zaradi narave dela, ki ga opravlja naša ekipa, ima naša ekipa priprave oz. delavne dni predvsem v zadnjih dneh pred samim dogodkom – o vmesnih srečanjih in projektih pa se dogovarjamo sproti, po potrebi.

 

EKIPA ULICA

Smo ulična ekipa in skrbimo za tri glavne naloge:

  1. pripravimo vhod, skozi katerega gre prav vsak obiskovalec Stične mladih;
  2. vabimo mlade na vsebinske programe, delavnice ter sveto mašo; in
  3. za mlade na obrobju pripraviti krajše aktivnosti na ulici, preko katerih lahko začutijo bistvo festivala.

EKIPA MEDIJI

V ekipi medijev skrbimo za podobo Stične v javnosti. Naša naloga je, da preko socialnih omrežij navdušimo mlade, da pridejo v Stično, posnamemo najlepše fotografije, ustvarimo legendarne videoposnetke z dogodka in programa, ki je s Stično povezan skozi vse leto. Pripravljamo objave za socialna omrežja in kontaktiramo novinarje na televiziji, radiu, časopisih …

EKIPA PODOBA

V ekipi podoba poskrbimo, da pred Stično in v Stični vse lepo izgleda. Preko simbola, ki ga oblikujemo, želimo vsem na vizualen način posredovati vsebino Stične mladih. V Stični lahko kupite majice, dobite brošuro, vodo in zapestnico. In vse te stvari smo oblikovali mi.

EKIPA DELAVNICE

V ekipa delavničarjev skrbimo za oblikovanje razpisa, preko katerega izbiramo izvajalce delavnic. Glede na poslanico Stične mladih 2019 smo izbrali delavnice, ki se najbolj skladajo s poslanico. Poskrbimo, da so posamezne delavnice že pred samim dogodkom ustrezno oglaševane, saj je naš cilj, da se delavnic udeleži čim več obiskovalcev Stične mladih. Tik pred samim dogodkom poskrbimo, da so lokacije posameznih delavnic dobro označene in da so prostori primerno pripravljeni.

EKIPA ŠPORT

Potrebne kompetence:      

  • 5 ljudi, ki želijo sodelovati pri pripravi Stične športa skozi celo leto. Pripravljenost delati majhna opravila celotno leto, veselje do ustvarjanja najboljše verzije nogometnega in odbojkarskega turnirja. Načrtovanje dogodkov, priprava in izvedba predturnirjev in priprava zaključnega turnirja (dan pred Stično mladih) ter izvedba zaključnih turnirjev.
  • Sodniki za odbojko (za dogodek Stična mladih) in nogometni sodniki za sojenje tekem na prvem predturnirju (23. 3. v Celju), na drugem predturnirju (11. 5. v Ljubljani) in zaključnem turnirju na Stični mladih. Vabljeni vsi sodniki, ki se ukvarjate z sojenjem ljubiteljsko ali profesionalno in želite dodati svoj košček sestavljanki Stične mladih.
  • Prostovoljci, ki želite sodelovati na zaključnem turnirju Stične mladih. Dela in naloge se bodo razložile in dodelile večer pred Stično mladih. Naloge: zapisnikarji, iskanje ekip, skrb za tekmovalni sistem, skrb za pripomočke.
Število mest: 20 do 25

EKIPA ROMANJE

V ekipe romanje pripravljamo romanje na predvečer Stične mladih in tako omogoča vsem mladim, da se že večer prej uglasijo na ton Stične tako, da: se odpravijo na pot s prijatelji, po poti spoznajo nove prijatelje ter se zvečer srečajo še z Največjim prijateljem pri adoraciji.

EKIPA LITURGIJA

V liturgični ekipi smo fantje in dekleta, ki nas druži posebno veselje do liturgije, ki je javni izraz češčenja Boga in hkrati dogodek veselega srečanja skupnosti kristjanov z vstalim Kristusom. Naša osnovna naloga pri Stični mladih je tehnična priprava svete maše ter adoracije in spovedovanja. Poleg tega tudi pripravljamo molitev Stične mladih.

EKIPA STIČNA MED LETOM

Stične mladih se vsako leto udeleži ogromno mladih. Še več pa je takih, ki tretjo soboto v septembru preživijo kje drugje. Da bi sporočilo dogodka doseglo tudi te, SMO TUKAJ MI!! 😀

EKIPA MARKETING

Ekipa bdi nad pridobivanjem donacijskih sredstev (denarnih in materialnih) in spremlja porabo denarja v času priprav in izvedbe dogodka Stična mladih 2019 (mesečni pregledi in spremljanje dogajanja po ekipah, v skladu z načrti).

Ekipa zbira ustrezne ponudbe in ponudnike, da bo Stična mladih 2019 dovršena znotraj realnih zmožnosti, skrbi za nabavo materiala in za ustrezno sodelovanje s partnerji, donatorji in podporniki.

EKIPA GLASBA

Ekipa GLASBA je zadolžena za vse v povezavi z glasbo na celotnem dogodku Stična mladih 2019. Pripravlja razpise v povezavi z glasbo, poskrbi za prijavo na SAZAS, izbere repertoar pesmi itd.

Kot ekipa delujemo preko sestankov in vaj Stična benda.

EKIPA FORMACIJA

To je ekipa, za katero se največ oseb vpraša: “Kaj pa oni delajo?” Razlog za to je v tem, da se njihovo delo ne vidi neposredno na samem dogodku Stične mladih. Čez celo leto priprav je njihova glavna skrb delo z voditelji ekip ter nudenje podpore le-tem na različnih področjih.

 

SM_2018_pikice_za_spletno_stran