> O Stični mladih > Predstavitev

Predstavitev

Srečanje Stična mladih je celodnevni dogodek, ki ga mladi pripravljajo za mlade in vsako leto poteka tretjo soboto v septembru. Odvija se pri cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem in je po kraju dobil tudi ime. Je prav posebno doživetje, saj se vsako leto zbere med 5000 in 8000 mladih. Srečanje ponuja pester program za mlade, tako za dijake kot tudi za vse 19+. Program popestri nogometni turnir, likovni atelje, različne delavnice. Ves čas potekata tudi adoracija in spoved, na tržnici pa različne organizacije ponujajo dodaten pester program. Ob 14.15 je sveta maša, po maši sledi praznovanje in zaključni koncert s Stična bendom. Vsebina Stične mladih vsako leto temelji na papeževi poslanici mladim. 

Organizacija srečanja Stična mladih je s strani Urada za mlade zaupana Katoliški mladini. Pri organizaciji vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki v izvedbo vložijo veliko prostovoljnih ur, ker se pripravljajo skozi celo leto. Prostovoljci so mladi iz vseh koncev Slovenije, različnih starosti in delujejo v različnih ekipah (ekipa animatorjev, ulična ekipa, ekipa za tehniko, ekipa projektne pisarne, Stična band, …). 

DSC_5515

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

USTVARJALCI

Stična mladih je program, kjer mladi delamo za mlade. To daje še poseben pečat celotnemu festivalu, omogoča pa tudi bogato izkušnjo in učenja vsem ustvarjalcem. Celostna formacija prostovoljcev je eden ključnih smernic Stične mladih, zato želimo v bodoče še več vlagati v odkrivanje osebnih talentov, oblikovanje izkušnje skupnega ustvarjanja, učenje za mladinsko delo, odkrivanje poklicanosti in povezanosti z Bogom ipd. Več o ustvarjalcih boste našli tukaj.

DSC_1502

FESTIVAL – Tretjo soboto v septembru v Stični pri Ivančni Gorici

Festival Stična mladih je dobil ime po kraju, kjer se odvija. Na njem se zbere vsako leto zbere med 5.000 in 8.000 mladih in je vsako leto prav posebno doživetje. Če se nam pridružite, boste na svoj način lahko izkusili skupnost, sprejetost in bližino Boga; vsak na način kot mu je blizu. Festival vsako leto poteka tretjo soboto v septembru, kar letos pomeni, da vas v Stično vabimo 20.9. Vsebinsko izhodišče za pripravo festivala je poslanica, ki jo mladim vsako leto napiše papež. Več o programu si lahko preberete tukaj.

DSC_6894

PRENOS V ŽIVLJENJE

Izkušnja postane bogata, ko najdemo način, da jo prenesemo v življenje. Izkušnjo ustvarjalcev in udeležencev festivala želimo bogatiti z različnimi spodbudami, ki vsem pomagajo, da tisto kar lepo, kar doživimo skupaj postane del našega vsakdanjika. V ta namen delujemo predvsem v treh smereh: priprava gradiv za pastoralno delo z mladimi, krepitev dogajanja na terenu ter neposredna povabila mladim na lokalne izvedbe festivala pod imenom Stična diha. Več o tem, si oglejte tukaj.

DSC_1854

VIZIJA STIČNE MLADIH

Stična mladih je izkušnja skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga. Spodbuja izmenjavo izkušenj med skupinami ter prenos izkušnje v skupine in osebno življenje. Podpira vzajemno izmenjavo darov. Oblikujejo jo mladi, ki dobijo poslanstvo, da ustvarijo dogajanje, ki zbira vse mlade v Cerkvi na Slovenskem.

„Dajte jim vi jesti!“ (Mr 6, 37; Lk 9,13)

KONTAKT

Za kakršnekoli informacije se obrnite na mail: sticna@katoliskamladina.si.