fbpx
Back to Top

Dobrodelna akcija

3.250 €, to je 20% sredstev zbranih s prispevki udeležencev namenili ljudem v stiski. Odločili smo se, da se pridružimo akciji “Dobro delo dobro dene”, ki potekam pod okriljem Radia Ognjišče. (Več o akciji)

V okviru akcije želimo pomagati osmim družinam, ki so se znašle v težkih življenjskih situacijah. Akciji je z zbrianjem hrane in drugih nujnih potrebščin vpzoredno potekala tudi v Mercatorju v Ivančni Gorici.

              DOBRO DELO                                                         

Denar bomo namenili naslednjim družinam:

  1.  Mama samohranilka živi skupaj s hčerko – srednješolko. Živita v bloku, brez možnosti za vrt. Preživljata se z majhno pokojnino, zato se težko prebijeta skozi mesec.
  2.  Mama je ostala doma po končani porodniški po drugi deklici, ki ima cerebralno paralizo. Imajo še eno šoloobvezno deklico. Oče je brez redne zaposlitve, dela samo občasna dela. Štiričlanska družina ima to srečo, da živijo v hiši s starimi starši, ki veliko pomagajo.
  3. Petčlanska družina, mama, oče in trije šoloobvezni otroci. Mama je po hudi bolezni zaposlena samo za polovični delovni čas. Oče je zbolel in ne more delati kot prej.
  4. Mama samohranilka živi v neprofitnem stanovanju z dvema otrokoma. Otroka obiskujeta osnovno šolo, mati je brez zaposlitve in veliko bolna. Pred kratkim ji je umrl oče, kateri ji je pomagal pri plačilu položnic. Po plačilu položnic jim zmanjka denarja za hrano, zato plačila položnic zaostajajo.
  5. Mama samohranilka, brez službe ima dve hčeri. Starejša je že drugič noseča mlajša hodi v 7 razred. Živijo v podnajemnem stanovanju in nimajo dohodkov.
  6. Družina s petimi otroki, ki je letos v prometni nesreči izgubila mamo in staro mamo. Oče, ki sedaj sam skrbi za družino je brezposeln. Družina živi v bivalnem zabojniku, ki nima vodovoda in elektrike. Otroci so stari od dveh do dvanajst let.
  7. Mamica samohranilka ima dva sinova, starejši je v srednji šoli. Mamica prejema samo nekaj honorarja. Oče otrok še dodatno psihično obremenjuje družino.
  8. Družina, ki je potrebna pomoči, je družina s štirimi otroki, dva sta v osnovni šoli in dva v srednji šoli. Mati je nezaposlena, oče je že več kot leto dni na čakanju. Živijo zelo skromno. Pomaga jim stara mati s svojo pokojnino.

 

_DSC7232