Prispevek za organizacijo

 Stična mladih bi ob svojih finančnih težavah lahko že pred časom zaprla vrata. Verjamemo, da se dobrotnikom, ki so omogočili, da se to do sedaj ni zgodilo, lahko pridružimo tudi vsi mladi, ki bomo 21. septembra prišli v Stično. Hvala, ker ste v večini uvedbo prispevka razumeli že lansko leto.

Od vsakega posameznika, ki se bo 21. septembra udeležil Stične mladih, pričakujemo 5 €.

Vsi si želimo, da bi Stična mladih ostala dostopna vsem. Iz tega razloga vabimo v Stično tudi tiste, ki bi jim dodatnih 5 € pomenilo preveliko breme, in razmišljajo, da bi zato raje ostali doma. Pri vhodu na prireditveni prostor zato ne boste srečali varnostnikov, ki bi pregledovali, kdo je prispevek plačal in kdo ne. To je tudi razlog, da temu ne rečemo »vstopnina«, saj je mogoče na prireditev priti brez plačila. Kljub temu pa ustvarjalci Stične mladih zaupamo vsem mladim, da tega ne bodo izkoriščali. Računamo na prispevek vseh, ki lahko prispevajo.

1 € na osebo oz. 20 % zbranih sredstev bomo razdelili v okviru dobrodelne akcije Stične mladih, poravnali bomo zahtevane dajatve državi, preostala sredstva bodo namenjena neposredno za kritje stroškov Stične mladih. Kljub temu da se velika večina dela opravi prostovoljno, nastane veliko stroškov: izposoja odra in ozvočenja, izposoja stojnic, nastanitev prostovoljcev idr.

Več na: https://www.sticna.net/o-sticni-mladih/program-in-prispevek/

 

Objavlnjeno v Novice