fbpx
Back to Top

Peš ali s kolesom

Peš romanje

Si želiš pridružiti skupini mladih na romanju do Stične na predvečer srečanja mladih, v petek, 15. septembra 2017? Letos se bomo podali na peš romanje iz Litije tako kot zadnja leta, ob prihodu v Stično pa se skupaj udeležili molitve in se družili ob tabornem ognju.

 

Pridruži se nam v petek, 15. septembra, ob 17.30 uri na železniški postaji v Litiji. Zaradi lažje organizacije izpolni spodnjo prijavnico na romanje, pred samim odhodom pa bodo sledila še natančnejša navodila, ki jih bomo posredovali na tvoj e-poštni naslov. Na romanju ste vabljeni prav vsi mladi od 15. leta starosti dalje.

 

S seboj imej spalko, armafleks, topla oblačila, baterijsko svetilko, vsaj 1 liter in pol tekočine, hrano za na pot ter večerjo. Peš romanje s postanki bo trajalo približno štiri ure in pol.

 

Če pa se na romanje odpravljaš v lastni režiji, se kljub temu prijavi in nam preko e-pošte to sporoči. Tako ti bomo lahko zagotovili večerjo in prenočišče.

 

Ob prihodu v Stično, ob 22.30 uri, bomo vsi romarji zaključili romanje s katehezo v kapeli pred Najsvetejšim. Sledil bo večer ob ognju. Možnost za spanje bo zunaj pod šotorom ali v župnijski dvorani. V soboto zjutraj, na dan srečanja, bomo imeli skupen zajtrk, zato ti glede tega ni treba skrbeti. Za dodatna vprašanja se lahko obrneš na organizatorje romanja preko e-pošte romanje@sticna.net

 

Rok prijave: 13. 9. 2017

S kolesom

Letos se bomo na pot podali tudi s kolesi iz Štepanje vasi, ob prihodu v Stično pa se skupaj udeležili molitve in se družili ob tabornem ognju.

 

Pridruži se nam v petek, 15. septembra, ob 17.30 uri v Štepanji vasi pred cekvijo. Zaradi lažje organizacije izpolni prijavnico na romanje, pred samim odhodom pa bodo sledila še natančnejša navodila, ki jih bomo posredovali na tvoj e-poštni naslov. Na romanju ste vabljeni prav vsi mladi od 15. leta starosti dalje.

 

Če pa se na romanje odpravljaš v lastni režiji, se kljub temu prijavi in nam preko e-pošte to sporoči. Tako ti bomo lahko zagotovili večerjo in prenočišče.

 

Poleg izpravnega kolesa za klance in makadam imej s seboj dobro sprednjo in zadnjo svetilko za kolo, pijačo, hrano za med potjo in večerjo, armafleks, spalko in topla oblačila. Opremo spakiraj v dva nahrbtnika, saj bomo opremo za spanje pripeljali v Stično z avtom. Romanje s kolesi bo trajalo približno tri ure.

 

Ob prihodu v Stično, ob 22.30 uri, bomo vsi romarji zaključili romanje s katehezo v kapeli pred Najsvetejšim. Sledil bo večer ob ognju. Možnost za spanje bo zunaj pod šotorom ali v župnijski dvorani. V soboto zjutraj, na dan festivala bomo imeli skupen zajtrk, zato ti glede tega ni treba skrbeti. Za dodatna vprašanja se lahko obrneš na organizatorje romanja preko e-pošte romanje@sticna.net.

 

Rok prijave: 13. 9. 2017