fbpx
Back to Top

O Stični mladih

Stična mladih je izkušnja skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga. Spodbuja izmenjavo izkušenj med skupinami ter prenos izkušnje v skupine in osebno življenje. Podpira vzajemno izmenjavo darov. Oblikujejo jo mladi, ki dobijo poslanstvo, da ustvarijo dogajanje, ki zbira vse mlade v Cerkvi na Slovenskem.

„Dajte jim vi jesti!“ (Mr 6, 37; Lk 9,13)

FESTIVAL

Festival Stična mladih je dobil ime po kraju, kjer se odvija – cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem. Na njem se zbere vsako leto zbere med 5.000 in 8.000 mladih in vsakič je prav posebno doživetje. Če se nam pridružite, boste na svoj način lahko izkusili skupnost, sprejetost in bližino Boga. Festival vsako leto poteka tretjo soboto v septembru. Vsebinsko izhodišče za pripravo festivala je poslanica, ki jo mladim vsako leto napiše papež.

 

PRENOS V ŽIVLJENJE

Izkušnja postane bogata, ko najdemo način, da jo prenesemo v življenje. Izkušnjo ustvarjalcev in udeležencev festivala želimo bogatiti z različnimi spodbudami, da bi tisto, kar je lepo in kar doživimo skupaj, postane del našega vsakdanjika. V ta namen delujemo predvsem v treh smereh: priprava gradiv za pastoralno delo z mladimi, krepitev dogajanja na terenu ter neposredna vabila mladim.

USTVARJALCI

Stična mladih je program, kjer mladi delamo za mlade. To daje poseben pečat celotnemu festivalu, ustvarjalce pa bogati z izkušnjami. Več o tistih, ki stojijo za festivalom Stična mladih, si lahko preberete tukaj.

KONTAKT

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Društvo SKAM (01/426-84-77, www.drustvo-skam.si).