> O Stični mladih > Ustvarjalci

Ustvarjalci

Ali ste se kdaj vprašali, koliko prostovoljcev pripravlja Stično mladih? V koliko ekip so razdeljeni prostovoljci? Koliko ur prostovoljnega dela je vloženega v pripravo?

Za človeško družbo je prostovoljno delo zelo pomembno in zato tudi cenjeno. Kristjanom daje priložnost, da preko prostovoljnih aktivnosti razvijamo krščansko solidarnost in konkretno živimo našo vero. Nihče od mladih prostovoljcev Stične mladih za svoje delo ne pričakuje plačila. Naš trud je poplačan, ko vidimo, da srečanje za obiskovalce postane izkušnja enkratnosti posameznika in bližine Boga.

Lansko leto je Stično mladih pripravljalo približno 180 prostovoljcev, ki so v času priprav konkretno odgovorili na božjo spodbudo: »Ne boj se.« 

Ustvarjalci so mladi, ki so prejeli poslanstvo, da ustvarjajo dogajanje, namenjeno vsem mladim v Cerkvi na Slovenskem in so člani kar 15 različnih ekip.

Spodaj poglej, katere ekipe so to in kakšni so kriteriji za pridružitev ekipi.

SM_2018_pikice_za_spletno_stran

EKIPA VNEMI ME

Smo vsebinska ekipa, ki s pesmijo, plesom in igro skrbi za zažigalen program na in pod glavnim odrom v dopoldanskem delu srečanja Stične mladih.

Če bi se nam rad pridružil v ekipi, se lahko prijaviš pod naslednjimi pogoji (število članov je omejeno):

 • OŽJA EKIPA – načrtovanje in animacija (10 prostih mest)
  • Zmoreš odigrati eno situacijo na najmanj pet različnih načinov (obvezno).
  • Imaš čas, da se udeležiš prvega spoznavnega srečanja ekipe Vnemi me, ki bo 19. marca ob 15.30 v Ljubljani (zaželjeno).
  • Imaš čas, da se udeležiš načrtovalnega vikenda ekipe Vnemi me, ki bo od 29. do 31. marca (obvezno).
 • ŠIRŠA EKIPA – animacija (10 prostih mest)
  • Zažigaš v animiranju množice ljudi in plešeš na odru ali pa bi se v tem preprosto rad/a preizkusil/a.
  • Imaš čas, da se udeležiš generalke za program Vnemi me, ki bo 14. septembra nekje v Ljubljani. (obvezno)
Število mest: 20 (prijave so zaključene)

EKIPA NAUČI ME

Smo ekipa, ki poskrbimo za program na enem izmed treh glavnih odrov Stične, ki se imenuje Nauči me. Pripravili bomo okroglo mizo/predavanje/predstavitev, na kateri bomo poglobili tematiko papeževe poslanice in jo osvetlili s pomočjo gostov (družbenih osebnosti, strokovnjakov, dostojanstvenikov – morda celo iz tujine).

Pogoji za vpis:

 • 20 let +
 • Udeležba na vsebinskem vikendu 29.–31. marca 2019
Število mest: 5 (prijave so zaključene)

EKIPA OPOGUMI ME

Smo ekipa, ki poskrbi za program na enem izmed treh glavnih odrov Stične mladih, ki se imenuje Opogumi me.

Udeležence želimo s sporočilom poslanice preko pričevanj in osebnih izkušenj posameznikov opogumiti na njihovi duhovni poti rasti.

Število mest: 7 (prijave so zaključene)

EKIPA TEHNIKA

Naša ekipa je zadolžena za vse tehnične in malo manj tehnične stvari, ki so vidne in slišne na sam dan Stične mladih. Z našo podporo se lahko izvedejo načrti in želje ostalih ekip. Zaradi narave dela, ki ga opravlja naša ekipa, ima naša ekipa priprave oz. delavne dni predvsem v zadnjih dneh pred samim dogodkom – o vmesnih srečanjih in projektih pa se dogovarjamo sproti, po potrebi.

V ekipi smo veseli vseh, tako mladih kot starih, deklet in fantov … pomembno je, da ste pripravljeni deliti svoje roke in noge (občasno tudi glavo :P).  Ekipa je zelo številčna, zato opogumi še prijatelja, sošolca ali soseda, da se nam pridružita!

Število mest: do 50 (prijave so zaključene)

 

EKIPA ULICA

Ulična ekipa ima tri glavne naloge:

 1. pripraviti vhod, skozi katerega gre prav vsak obiskovalec Stične mladih;
 2. vabiti mlade na vsebinske programe, delavnice ter sveto mašo; in
 3. za mlade na obrobju pripraviti krajše aktivnosti na ulici, preko katerih lahko začutijo bistvo festivala.

Priprave na dan Stične potekajo v obliki 2 vikendov in 3 popoldanskih srečanj (datumi so seveda po dogovoru:)).

Potrebne kompetence: nasmejan obraz, komunikativnost in pogum, da pristopiš k neznancu. Tudi iznajdljivost in inovativnost nista odveč. 😀

Starost: 17 +

Število mest: 24 (prijave so zaključene)

EKIPA MEDIJI

Ekipa medijev skrbi za podobo Stične v javnosti. Naša naloga bo, da preko socialnih omrežij navdušimo mlade, da pridejo v Stično, posnamemo najlepše fotografije, ustvarimo legendarne videoposnetke z dogodka in programa, ki je s Stično povezan skozi vse leto. Pripravljamo objave za socialna omrežja in kontaktiramo novinarje na televiziji, radiu, časopisih …

Srečujemo se sestaja enkrat na mesec, po potrebi (pred Stično) pogosteje.

Iščemo prostovoljce, ki se najdejo v vsaj eni spodaj navedeni točki:

 • veseli me delo na družabnih omrežjih (FB, Instagram …),
 • znam fotografirati,
 • veseli me delo z videom,
 • sem ljubitelj pravopisa (skrb za lep slovenski jezik v naših objavah),
 • prekipevam od norih, zanimivih idej,
 • veseli me delo s protokolom ali
 • veseli me delo z mediji, novinarji …

Število mest: do 20 (prijave so zaključene)

EKIPA PODOBA

Mi poskrbimo, da pred Stično in v Stični vse lepo izgleda. Preko simbola, ki ga oblikujemo, želimo vsem na vizualen način posredovati vsebino Stične mladih. V Stični lahko kupite majice, dobite brošuro, vodo in zapestnico. In vse te stvari smo oblikovali mi. Od marca do junija imamo redne sestanke (skoraj vsak teden) in pred Stično mladih smo že v četrtek tam in izdelujemo sceno.

V našo ekipo sprejmemo vse, ki ste ustvarjalni in znate razmišljati izven okvirov. Smo zelo kul ekipa.

Število mest: 10 (prijave so zaključene)

EKIPA DELAVNICE

Ekipa delavničarjev skrbi za oblikovanje razpisa, preko katerega izbiramo izvajalce delavnic. Glede na poslanico Stične mladih 2019 izberemo delavnice, ki se najbolj skladajo s poslanico. Poskrbimo, da so posamezne delavnice že pred samim dogodkom ustrezno oglaševane, saj je naš cilj, da se delavnic udeleži čim več obiskovalcev Stične mladih. Tik pred samim dogodkom poskrbimo, da so lokacije posameznih delavnic dobro označene in da so prostori primerno pripravljeni.

Ekipa se bo sestajala redno na mesečnih srečanjih, večino dela bomo opravili aprila in v začetku maja, ko se bomo sestali več kot enkrat mesečno. Delo bomo opravljali na popoldanskih sestankih med tednom.

Število mest: 8 (prijave so zaključene)

EKIPA ŠPORT

Potrebne kompetence:      

 • 5 ljudi, ki želijo sodelovati pri pripravi Stične športa skozi celo leto. Pripravljenost delati majhna opravila celotno leto, veselje do ustvarjanja najboljše verzije nogometnega in odbojkarskega turnirja. Načrtovanje dogodkov, priprava in izvedba predturnirjev in priprava zaključnega turnirja (dan pred Stično mladih) ter izvedba zaključnih turnirjev.
 • Sodniki za odbojko (za dogodek Stična mladih) in nogometni sodniki za sojenje tekem na prvem predturnirju (23. 3. v Celju), na drugem predturnirju (11. 5. v Ljubljani) in zaključnem turnirju na Stični mladih. Vabljeni vsi sodniki, ki se ukvarjate z sojenjem ljubiteljsko ali profesionalno in želite dodati svoj košček sestavljanki Stične mladih.
 • Prostovoljci, ki želite sodelovati na zaključnem turnirju Stične mladih. Dela in naloge se bodo razložile in dodelile večer pred Stično mladih. Naloge: zapisnikarji, iskanje ekip, skrb za tekmovalni sistem, skrb za pripomočke.
Število mest: 20 do 25

EKIPA ROMANJE

Ekipa romanje pripravlja romanje na predvečer Stične mladih in tako omogoča vsem mladim, da se že večer prej uglasijo na ton Stične tako, da:

 • se odpravijo na pot s prijatelji,
 • po poti spoznajo nove prijatelje,
 • zvečer pa se srečajo še z Največjim prijateljem pri adoraciji.

Priprave bodo predvidoma potekale tako, da bomo na vikendu ali pa na celodnevnem srečanju naredili načrt dela in romanja samega, nato pa se dobivali na srečanjih, kjer bomo preverili, kako daleč smo že.

Število mest: 8-10 članov (prijave so zaključene)

EKIPA LITURGIJA

V liturgični ekipi smo fantje in dekleta, ki nas druži posebno veselje do liturgije, ki je javni izraz češčenja Boga in hkrati dogodek veselega srečanja skupnosti kristjanov z vstalim Kristusom. Naša osnovna naloga pri Stični mladih je tehnična priprava svete maše ter adoracije in spovedovanja. Poleg tega tudi pripravljamo molitev Stične mladih.

Ekipa se dobiva na rednih mesečnih srečanjih.

Število mest: 10 (prijave so zaključene)

EKIPA STIČNA MED LETOM

Stične mladih se vsako leto udeleži ogromno mladih. Še več pa je takih, ki tretjo soboto v septembru preživijo kje drugje. Da bi sporočilo dogodka doseglo tudi te, SMO TUKAJ MI!! 😀

Sprašujemo se: kaj mladi v svojih skupnostih potrebujejo? Kako jim mi lahko pridemo blizu in jih podpremo? Kako jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju bodisi na lokalnem nivoju in/ali v ekipi ustvarjalcev Stične mladih? Če želiš tudi ti iskati odgovore na ta vprašanja in posledično načine, kako sporočilo Stične mladih ponesti med njih – med letom – si čisto pravi za našo ekipo in te zelo potrebujemo.

Zelo se veselimo sodelovanja s tabo!! 🙂

Število mest: 4

EKIPA MARKETING

Ekipa bdi nad pridobivanjem donacijskih sredstev (denarnih in materialnih) in spremlja porabo denarja v času priprav in izvedbe dogodka Stična mladih 2019 (mesečni pregledi in spremljanje dogajanja po ekipah, v skladu z načrti).

Ekipa zbira ustrezne ponudbe in ponudnike, da bo Stična mladih 2019 dovršena znotraj realnih zmožnosti, skrbi za nabavo materiala in za ustrezno sodelovanje s partnerji, donatorji in podporniki.

 

V ekipo se ni možno prijaviti preko prijavnice.

EKIPA GLASBA

Ekipa GLASBA je zadolžena za vse v povezavi z glasbo na celotnem dogodku Stična mladih 2019. Pripravlja razpise v povezavi z glasbo, poskrbi za prijavo na SAZAS, izbere repertoar pesmi itd.

Kot ekipa delujemo preko sestankov in vaj Stična benda.

V ekipo se ni možno prijaviti preko prijavnice.

EKIPA FORMACIJA

To je ekipa, za katero se največ oseb vpraša: “Kaj pa oni delajo?” Razlog za to je v tem, da se njihovo delo ne vidi neposredno na samem dogodku Stične mladih. Čez celo leto priprav je njihova glavna skrb delo z voditelji ekip ter nudenje podpore le-tem na različnih področjih.

Ekipo sestavlja majhno število oseb, vanjo pa se žal ne moreš pridružiti preko prijavnice 😉    

 

SM_2018_pikice_za_spletno_stran