fbpx
Back to Top

Ustvarjalci

Ali ste se kdaj vprašali, koliko prostovoljcev pripravlja Stično mladih? V koliko ekip so razdeljeni prostovoljci? Koliko ur prostovoljnega dela je vloženega v pripravo?

Za človeško družbo je prostovoljno delo zelo pomembno in zato tudi cenjeno. Kristjanom daje priložnost, da preko prostovoljnih aktivnosti razvijamo krščansko solidarnost in konkretno živimo našo vero. Nihče od mladih prostovoljcev Stične mladih za svoje delo ne pričakuje plačila. Naš trud je poplačan, ko vidimo, da festival za obiskovalce postane izkušnja enkratnosti posameznika in bližine Boga.

Prostovoljci delujemo v zelo raznolikih ekipah, sodelujejo tudi skupine mladih iz župnij in organizacij, kot so skavti. Smo mladi, ki smo prejeli poslanstvo, da ustvarjamo dogajanje, namenjeno vsem mladim v Cerkvi na Slovenskem.

10006097_981738398513572_2353329134352526993_o

Ekipa FORMACIJE

Ekipo formacije sestavljajo mladi prostovoljci, ki skrbijo za pripravo pripravljalnega vikenda, usposabljanje in spremljanje ustvarjalcev. 

Ekipa PODOBA STIČNE MLADIH

Scena, good look srečanja, iskanje sponzorjev – marketing, fotkanje, video, spletna stran – to troje pod imenom multimedija, marljiva tehnična ekipa. Vse to so elementi, ki se združujejo pod imenom mediji.

Druge ekipe prostovoljcev:

Ekipa za dijaški program, ki skrbijo za dogajanje na odru,

glasbeniki združeni v Stična bend

ekipa za delavnice in stojnice,

ulična ekipa, ki se s sovrstniki srečuje na ulici,

ekipa za liturgijo skrbi za duhovno življenje,

ekipa za nogometni turnir in oblikovalci kulturno-umetniškega programa

ekipa za romanje

ekipa za program 19+

ekipa za pripravo prizorišča

 

Srečanje Stična mladih začnemo pripravljati že pozno jeseni, do dneva D se zgodijo dogodki in procesi, ki dodajo Stični mladih poseben ton.