Back to Top

Ples do enih

Za vse Stičmane in ljubitelje plesa imamo plesno povabilo! V Stični smo namreč videli mnogo plesnih talentov in navdušencev =) Vabljeni na Ples do enih, na plesno srečanje Stične v malem!

V mesecu oktobru se začne nova sezona Plesov do enih. »SKAMovi plesi do enih« so namenjeni vsem ljubiteljem plesa in dobre glasbe. So odlična priložnost za učenje novih plesov, utrjevanje plesnih korakov ter klepet in druženje s prijatelji!

Pred samim preplesavanjem na različne glasbene zvrsti, je vedno poskrbljeno, da se mladi na enournem plesnem tečaju lahko naučimo novo zvrst plesa. Nato sledi preplesavanje do ene ure zjutraj.

Vseh plesov v sezoni je pet, večinoma potekajo v Antonovem domu na Viču.

Prvi ples bo v torek, 10. oktobra 2017, od 20. ure dalje v Antonovem domu na Viču.

CENE VSTOPNIC

Vstopnina za člane SKAM – Skupnosti katoliške mladine in predhodne rezervacije vstopnic = 4 EUR.

Predhodne rezervacije sprejemamo TUKAJ.

Redna vstopnina = 7 EUR.

 

LETNI ABONMA

NOVOST! Na oktobrskem plesu lahko vplačate letni abonma, ki vključuje pet plesnih tečajev ter pet plesov:

Letni abonma Ples do enih, redna cena = 25 EUR.

Letni abonma Ples do enih, za člane SKAM = 16 EUR.

 

Več informacij o Plesih do enih najdete TUKAJ.

Vabljeni!

Najdeni pozabljeni predmeti

Ustvarjalci Stične mladih smo po končanem dogajanju v Stični našli kar nekaj izgubljenih predmetov. Ti sedaj čakajo, da jih lastniki prevzamete. Prevzem je možen v prostorih Društva SKAM, na Jurčičevemu trgu 2 v Ljubljani, v času uradnih ur ali po dogovoru na: info@skam.si.

 

Najdeni dežniki

Najdena oblačila

Najdene flaške za vodo

Preostalo

 

Kaj pa ti meniš o Stični mladih?

Za vse, ki bi radi podali mnenje o letošnji Stični mladih lahko to storite tako, da izpolnite anketo.

Anketa je namenjena obiskovalcem – mladim: http://www.sticna.net/zelim-sodelovati/anketa-za-udelezence/. 

Pripravljena pa je tudi anketa za pastoralne delavce, ki je namenjena bogoslovcem, diakonom, duhovnikom, škofom, redovnikom in redovnicam: http://www.sticna.net/zelim-sodelovati/anketa-za-pastoralne-delavce/. 

Hvala za tvoj čas in podano razmišljanje!

36. Stična mladih

Ustvarjalci Stične mladih smo se zbudili že ob 6.30 in se aktivno, tako duhovno kot tudi fizično, pripravljali na izvedbo. Medtem so mladi prihajali v Stično z organiziranimi prevozi – z vlakom, avtobusi in avtomobili, najbolj pogumni pa tudi peš ali s kolesom. Prvi obiskovalci so kmalu začeli kapljati na prizorišče, kjer so jih že čakale stojnice z majicami Stične mladih ter vse ostale stojnice raznovrstnih organizacij.

Vse delavnice so nas pogostile z zanimivo in raznoliko tematiko za pogovor ter s priložnostjo za dodatno razmišljanje, ki nam koristi za življenje, ne glede na starost.

Sprehodila sem se med občinstvo, malo pred začetkom dijaškega programa ter športnih iger, in se pogovorila z obiskovalci, ki so že nestrpno pričakovali pričetek programa.  Mlajši obiskovalci po večini najbolj pričakujejo zabavni del programa, da zaplešejo in zapojejo, starejši pa sveto mašo, da se čez dan umirijo. Poleg vsega, kar Stična lahko ponudi vernikom, pa je to eden izmed redkih mladinskih dogodkov, ki ponujajo zabavo in duhovnost ter na katerem ne zmanjka niti starejših obiskovalcev. Pravijo, da se v Stični najbolj veselijo spoznavanja novih prijateljev ter srečanja s tistimi, ki so jih tukaj nekoč že spoznali. Navsezadnje je veliko obiskovalcev, tudi tistih iz ekip, prišlo na Stično mladih zaradi prijateljev, znancev, ki so jih spodbudili k aktivnemu oznanjanju vere in življenju z njo. Poleg vsega ostalega pa je obiskovalcem všeč, da Stična mladih zna ustvariti nepozabno vzdušje brez prepovedanih substanc, tako da se človek še bolj poveže z Bogom, samim seboj in ostalimi. Dragocenost dogodka se poleg glasbe in bučnega slavljenja Gospoda izraža tudi v malce bolj umirjenem okolju, navsezadnje nas Jezus najbolj nagovarja v tišini.

Udeleženci so stojnice aktivno obiskovali, raziskovali prizorišče in klepetali, medtem je potekal dijaških in študentski program, na prvem se je poleg zagnanih animatorjev na odru predstavil tudi čisto Stična bend. Ob zaključku dijaškega programa so se obiskovalci porazgubili po delavnicah. Tudi ekipa medijev je pokukala v prostore, kjer so le-te potekale, in preverila, s čim se ukvarjajo, o čem se pogovarjajo in kako so jih popestrili. Naj povem, da ni manjkalo cerkvenega petja, iger, ustvarjanja, sodelovanja in niti smeha!

»Stična mladih je kot dobra babičina kuhinja – vse dobiš na enem mestu: spoved, delavnice, šport, sveto mašo, dijaški in študentski program in še mnogo drugih stvari. Energija v Stični je res nekaj posebnega in maša ni običajno nedeljska, ampak jo drugače doživiš. Pri maši smo mladi združeni,« sta povedala člana iz pripravljalne ekipe animatorjev.

Stojnice z majicami so bile ves čas obkoljene, nekateri pa so svoje obraze okrasili tudi z barvitimi packami in skritimi sporočilci. Poskrbljeno je bilo celo za sladkosnedce in tiste najmlajše. Vzdušje je bilo preprosto čudovito, potrudili smo se, da bi se vsak počutil domače. Nekje pri strani smo našli izgubljenega »animatorskega« ježka, ki se je sam odpravil na pot in preko rok obiskovalcev našel pot domov.

Ježek nas je vmes napotil še na prizorišče svete maše, kjer smo se zbrali čisto vsi z dogodka in se ob milostnih besedah v spremstvu škofov, duhovnikov, sester, benda in pevskega zbora umirili in potopili v čar skupne molitve.

Po maši je sledil težko pričakovan koncert, ki se je zaradi močnega dežja kmalu spremenil v prave vodne igre. Na koncertu so se nam zadnjič pridružili tudi člani »starega« Stična benda, ki so v spomin in zahvalo za prehojeno pot letos izdali CD Stična točka s pesmimi, katerih sporočilnost so v teh letih skupaj z vami najbolj začutili. Sredi zaključnega dogajanja nas je presenetil tudi kratek izpad elektrike, ne glede na vse pa smo Stično mladih 2017 uspešno izpeljali do konca z malce improvizacije, zamudili pa nismo niti velikih skokov, tokrat kar v blatno lužo.

Zapisala: Teja Lazar, Ekipa mediji