fbpx
Back to Top

Delavnice 2017

 

Res velik si Bog! (Center za duhovne poklice)

Marijino življenje priča, kako velik je Bog. Tudi mnoge mlade je Božja ljubezen tako osvojila, da so vse zapustili in se povsem predali Božjemu načrtu odrešenja v duhovnih poklicih. V delavnici bodo pričali, kakšni čudeži se dogajajo človeku, ko Bogu popolnoma preda svoje življenje!
Jezus kliče tudi danes. Izbira tukaj in zdaj. Morda si med njimi. Če si upaš tvegati in si pripravljen svoje življenje vreči v Božje roke, potem pridi! Kdo, če ne ti? Kdaj, če ne zdaj?

 

Pravico imam biti tečna (FertilityCare Slovenija)

Bi rada razumela, zakaj si enkrat vesela, spet drugič pa bi kar eksplodirala, a sploh ne veš zakaj? Bi rad vedel, zakaj so dekleta včasih brezbrižna, spet drugič pa jih vsaka malenkost vrže iz tira? Na delavnici bomo razkrinkali krivca za vse to. Vam dekletom bomo pomagali razumeti samo sebe, fantom pa razložili, kaj se pravzaprav dogaja z vami.

 

Rešena iz pekla – pričevanje (Anja Goledzinowska)

Na obisk v Slovenijo ponovno prihaja Ania Golędzinowska, mlada Poljakinja, ki že od svojih najstniških let živi v Italiji. Ania je bivša manekenka, model, televizijska voditeljica, od blizu se je srečala z nočnimi klubi, drogo, elitno bogataško milansko druščino, sodelovala je z mnogimi znanimi imeni iz sveta mode, zabave, glamurja, športa …Njena burna življenjska pot, zaznamovana s težko družinsko izkušnjo, mnogimi ponižanji, zablodami, stranpotmi in predvsem z odkritjem vere, ki je dalo njenemu življenju novo vrednost, je v navdih mnogim mladim in mnogim ženskam po svetu.

 

David, kaj se pa greš?! (Tomo Orbanić)

Zakaj se zgodba izvoljenega ljudstva ponavlja spet in spet in spet? Kako se na tem vrtiljaku civilizacij vrtimo kristjani? Zakaj na njem ni več prostora za mlade? Ali kako je dobro grešiti in zakaj se nam odpusti to, da razmišljamo s svojo glavo? Da bi le kralj David znal odgovoriti na ta vprašanja…(Monokomedija)

 

Ekumenski dialog – danes in jutri (Skupnost katoliške mladine)

Okrogla miza s predstavniki različnih krščanskih skupnosti in mladimi. Kako mladi dojemamo pojem ekumenizma, ekumenskega dialoga? Zakaj gre pri ekumenizmu? Različni vidiki različnih krščanskih skupnosti. Kaj je cilj ekumenskega dialoga?

 

Goreči škof (Studio Haritude – David Sipoš)

Predvajanje dokumentarnega filma o škofu Vovku, ki je prevzel vodenje Ljubljanske nadškofije po koncu 2. svetovne vojne. Škof, ki je kandidat za beatifikacijo; ki se je veliko ukvarjal z mladino. Škof, ki ga je komunistična tajna policija zažgala in je preživel. O škofu Vovku in o nastanku dokumentarnega filma z režiserjem Davidom Sipošom in scenaristom Rokom Andresom.

 

Najin peti otrok je pa angelček (Zavod Živim)

Sva Darja in Franci iz Topolšice. Oktobra 2015 se je najini družini, po štirih čudovitih in zdravih otrocih, pridružil mali Matej. Čeprav je umrl še pred rojstvom, je v svojem kratkem življenju pustil poseben pečat vsem nam in tudi širši okolici.

 

Mala občestva – kako se srečati med seboj in z Njim (Skupnost katoliške mladine)

Kaj so to mala občestva? Kako je to najboljši model za srečevanje majhnih skupin? Zakaj je primeren tako za mladinske skupine, pevske zbore, ministrante in animatorje? Kako s to metodo voditi skupino? Kako je lahko jedro vsakega srečanja Božja beseda? Kaj pravi papež o malih občestvih?

Nefiks zaposlitvene rešitve (Zavod Nefiks)

Delavnica je namenjena mladim, ki se želijo dobro pripraviti na iskanje zaposlitve. Predstavljeni bodo koraki preden se podamo na razgovor za zaposlitev. Udeleženci bodo izvedeli, kakšen bo njihov poklic v prihodnosti in katere so kompetence, ki bodo na trgu dela potrebne v prihodnjih desetih letih ter kje jih lahko že danes razvijajo. Predstavljen pa bo tudi sistem e-Nefiks.

 

Politični koktejli (Fokus 2031)

Kakšen koktejl dobiš, če zmešaš svoja prepričanja o splavu, o tem, kako je treba ravnati z okoljem, za kaj je vredno plačevati davke, kako ustvariti čim več delovnih mest …? Bo tvoj koktejl rdečkaste, zelene ali žlahtno modre barve? Pridi na delavnico, da skupaj zmešamo različne politične koktejle in preverimo, kako dobri so – v praksi.

 

Znaš brati medije med vrsticami? (revija #Najst)

Seveda ne verjameš vsemu, kar pokažejo v filmih, serijah, videospotih, revijah! Pa vendar … ali veš, da vsi ti uporabljajo določene trike, s katerimi želijo iz tebe napraviti predvsem čim bolj zapravljivega kupca, dolgoročno pa te onesrečijo? Če se jih želiš naučiti brati med vrsticami, se nam pridruži!

 

Oratorijsko dvorišče (Oratorij Slovenija)

Dvorišče je eden od štirih stebrov Oratorija. Je kraj odnosov, sproščenega druženja in igre. Igre! Na delavnici bomo oratorijsko dvorišče predvsem okusili na lastni koži. Igrali se bomo najrazličnejše kratke igre, ki nam bodo v zabavo, hkrati pa nam bodo služile kot ideje za uporabo na naših župnijskih oratorijih.

 

Vem zakaj, ampak kako? (Inštitut Integrum)

Vem, da je iskrenost pomembna, ampak do kje?

Vem, da je spolnost dobra, ampak kako naj jo v polnosti živim pred poroko?

Vem zakaj je pornografija uničujoča, ampak kako se je osvoboditi?

Vem, da je poželenje slabo, ampak kako živeti svojo strast?

Pričevanje in pogovor z zakonci in sestro.

 

Jožef se je želel ločiti ! Zakaj? (Mladi za Kristusa)

Današnji način življenja je precej drugačen kot pred 2000 leti. Ali lahko primerjaš odločitve svojega življenja z odločitvami pred katere sta bila postavljena najstnica Marija in tesar Jožef? Ali znaš v svojem življenju sprejeti težave in jih reševati? Tudi sv. Jožef je imel podobne misli, ko je izvedel, da je Marija noseča. Danes bi se mi vprašali, s kom me je prevarala? Od kod moč in modrost obema, da sta takrat sprejela odločitve, ki so bile navzkriž z postavo in je Mariji celo grozila smrt? Imaš ti pogum za kaj takega?

 

Varujmo naše Stvarstvo! (Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj)

Če si mlad ali star, je naš svet tudi tvoja stvar. Papež Frančišek nas s svojo okrožnico Laudato si’ vabi k temu, da varujemo naše Stvarstvo. Bi, a ne veš kako? Si nekaj začel pa hitro odnehal? Bi rad spoznal nekaj preprostih trikov? Pridi po zabavne, preproste in odgovorne eko-ideje, ker vsak korak šteje! Naredimo skupaj ta svet za spoznanje boljši!

Medijska resničnost (Ognjišče d.o.o.)

Fake news ≠ resničnost… Srečanje mladih je v Stično privabilo le 550 mladih, polnih dolgčasa, poklapanih in brezvoljnih. Od teh jih je 200 bilo zunaj, kjer so posedali na travi … Kaj se dogaja z našo mladino?
Kaj pravite na ta zavajajoč medijski zapis? Ali v medijih in na FB prepoznate izkrivljeno podobo? Ste pripravljeni postati glavni igralci svoje zgodovine in sporočati svetu svojo resničnost?

 

Življenje za samostanskimi zidovi in Zgodovina krščanstva na Slovenskem (Muzej krščanstva na Slovenskem)

Na razstavi Življenje za samostanskimi zidovi je predstavljena bogata zgodovina stiške opatije, najstarejšega še delujočega samostana na Slovenskem. Stalna razstava Zgodovina krščanstva na Slovenskem, ki se nahaja v drugem nadstropju muzeja, je prva taka razstava pri nas. Postavljena je kronološko, v dvanajstih razstavnih prostorih. Obiskovalca seznani z začetki krščanstva na naših tleh v 3. stoletju in ga popelje skozi zgodovino, dolgo približno 1700 let, vse do jubilejnega leta 2000.

 

Izkušnja spreminja (Malteška pomoč Slovenija)

Delavnica, ki jo bodo vodili člani Društva študentov invalidov Slovenije, bo ponudila udeležencem možnost izkušnje kako se invalidi soočajo in premagujejo ovire v okolju. Udeleženci se bodo orientirali s pomočjo bele palice za slepe; igrali bodo družabne igre za slepe in slabovidne; gibali se bodo z invalidskim vozičkom; preizkusili bodo lahko še številne druge pripomočke, ki jih vsakodnevno uporabljajo invalidi.

 

Ritem srca (Radio Ognjišče)

Delavnica Ritem srca bo namenjena spoznavanju slovenske sodobne krščanske glasbe.
Različni izvajalci bodo igrali in peli v živo ter z udeleženci podelili oseben pogled in izkušnjo s tovrstno glasbo.
Delavnica bo tudi vabilo na festival z istim imenom – Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe, ki bo 12. oktobra v Šentvidu v Ljubljani.
Še namig – na lokaciji delavnice bo možen tudi nakup vstopnic za festival, med samo delavnico pa bomo nekaj vstopnic tudi podarili.

 

Zaživeti bolj na polno – v zaupanju (Jezuiti)

Naše življenje dobi smisel, ko nas nekdo pokliče po imenu in nas prepozna vredne ljubezni. Vendar kako odgovoriti na ta klic? Predpogoj, da zaživimo na polno, je spraviti se iz »kavča« udobja in strahu ter stopiti na pot zaupanja. Ob zgodbi svetega Ignacija Lojolskega lahko v 7 korakih najdete navdih kako spremeniti vaše življenje in pustiti »odtis« v zgodovini.

 

Žena vere in mati (Združenje Delavnice molitve in življenja)

Življenje je teklo normalno, dokler se ni usul plaz nadlog: prevare prijateljev, nerazumevanje sorodnikov, nesreče, obrekovanja. KAJ BI NAREDILA MARIJA NA MOJEM MESTU? Kakor ti je hodila po življenjskih poteh in skušala odkriti Božji načrt. Bila je romarica vere in te vabi: Stori tudi ti, kot sem storila jaz in premagal boš strah, temo in noč.

 

Žena? Mama? In še študentka? (Študentska mama)

Smo tri študentke, tri žene in tri mame. Na delavnici bomo povedale, zakaj smo se poročile v študentskih letih in kako je biti poročen v današnjem svetu. Opisale bomo lepote in tegobe študentsko materinskega življenja. Tudi me smo namreč zapustile domači kavč in si skupaj s svojimi možmi ustvarile dom ter se podale v življenje z zaupanjem v Boga.

 

 

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na tomaz.kavcic@sticna.net.

Organizator dogodka Stična mladih si pridržuje pravico do sprememb v programu delavnic.