Da bi vsi spoznali, da Mogočni v naših življenjih dela velike reči …

Oder stoji, dixsiji so prispeli, členerji stojijo, generalke se vrstijo, kombiji vreme smo naročili. V Stični so v polni pripravljenosti ustvarjalci, pridnih rok prostovoljcev je vsak trenutek več, ekipe delajo s polno paro. Ozračje se ogreva, Stična mladih čaka le še na vas, dragi mladi!

Po več mesečnih pripravah na Stično mladih, le še odštevamo ure do začetka. Prvi mladi so se na narodno srečanje katoliške mladine začeli pripravljati že v četrtek.  Ob prihajanju posameznih prostovoljcev v Stično so ekipe aktivno začele z delom; postavljanju odrov in stojnic, oblikovanju rekvizitov, ustvarjanju scene, vadbami za nastope, fotografiranjem, organiziranjem in vsem ostalim zanimivim delom, ki ga tukaj v Stični nikoli ne zmanjka.

Delo poteka vestno in marljivo, v duhu letošnje poslanice papeža Frančiška, ki nam sporoča, da moramo zapustiti kavč udobja in sprejeti vse, kar nam je dal Gospod ter te darove ustvarjalno izkoristiti.

Ob sprehodu okrog samostana je množica nasmejanih obrazov mladih opravljala svoje delo; postavljala športna igrišča, ki bodo letos še bolj okrepljena kot do sedaj, tudi dekleta se bodo namreč lahko pomerila v igri odbojke. Več misli prostovoljcev lahko preberete na našem Instagram profilu, kjer smo jih med delom poskušali povprašati o tem, zakaj je dobro biti v ekipi, služiti Bogu, drugim in sebi.

»Po dolgem času vidim prijatelje, s katerimi se čez leto nismo videli, veliko se smejimo, Boga slavimo tudi s plesom,« je dejala ena izmed dolgoletnih ustvarjalk Stične.

Zakaj pa se vi vedno znova vračate v Stično? Kdo ali kaj vas pritegne?

Sledilo je kosilo, da smo si napolnili trebuščke, zatem pa smo se povezali pri sv. maši v opatovi kapeli. Dala nam je novih moči za delo in pozitivno energijo, da se nismo izgubili v skrbeh, ki smo jih prinesli s seboj iz vsakdanjega življenja. Zanimivo, kako se misli v Stični obrnejo na bolje, spremenijo tok ter povlečejo še ostale s seboj!

Od vseh lepih stvari, ki se ti lahko pripetijo v Stični, vas letos zopet vabimo k druženju, petju, spovedi, adoraciji in delavnicam različnih gostov, ki vam bodo dale zagon za življenje. Prava duhovna bomba sledi po delavnicah, pri sv. maši, kjer bomo Bogu izročili svojo preteklost in pogumno stopili v prihodnost, hvaležni za vse velike reči, ki jih v naših življenjih vsakodnevno dela Mogočni.

 

Objavlnjeno v Novice