Ali je vredno vsega truda?

_DSC4419Leto je naokoli in tako smo se animatorji v petek, 22. avgusta 2014, zbrali na zadnjem pripravljalnem vikendu pred Stično mladih 2014.

Pod geslom: »Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo« (Mt 5, 3) smo pretegovali možgančke, se potili, skakali, plesali, razkrivali svoje talente in se neizmerno zabavali. Za naše glasbeno znanje in podlago je kot vedno poskrbel fantastični Stična bend, ki nas bo tudi letos navduševal z največjega odra v Stični.

Ves program mora biti izpiljen do popolnosti in za to je potrebno veliko vaje. Ko misliš, da vse znaš, se pravzaprav šele začne. Toda animatorji se nismo dali. Vztrajno smo vadili cel vikend in se trudili popravljati napake, ki so jih opazili naši voditelji in duhovni vodja Tone Česen. V soboto smo proti večeru dobili prav poseben obisk, saj si je naš program ogledal msgr. dr. Jurij Bizjak, z veseljem pa smo mu tudi prisluhnili, saj je človek, ki pozna festival Stična mladih že od njenega rojstva, sami pa spoznali, kaj resnično pomeni »biti ubog v duhu«. Pogovoru s škofom je sledil zabavni večer, pri katerem smo se zelo zabavali, se sprostili in se med seboj še bolj povezali. Po večerni adoraciji je vsak ob svoji uri potonil v zaslužene sanje. Nedeljski dan smo začeli z Gospodom pri sveti maši, po zajtrku je bil čas odmerjen še za zadnjo vajo na tem pripravljanjem vikendu. Napredek od prve vaje je bil ogromen, rezultat pa bo fantastičen. Po kosilu smo se poslovili in se pozdravili z na snidenje, saj nas kmalu čaka generalka pred samo Stično.

Čeprav se nam zdijo vse te priprave naporne, vemo, da bo naše delo poplačano na festivalu, ki ga vsi skupaj pripravljamo. Ko namreč stojiš na odru pred več tisoč glavo množico, veš, da tega nikakor nisi bil sposoben pripraviti sam. Vedno je On tisti, ki nas usmerja in nam podaja ideje, ki jih nato povežemo v celoto. On bo z nami tudi letos septembra v Stični, tako kot je bil z nami že 32 let in bo tudi 33. leto naredil izjemno in bogato.

Tajda Sterle

V galeriji si poglej kako smo se imeli 🙂

Objavlnjeno v Novice