15. septembra bodo po vsem svetu molili za mlade, zbrane v Stični!

Mesec dni molitve za biblične prevode« (30 Days of Prayer) je molitvena pobuda, ki poteka v mesecu septembru v

okviru vsesvetovne organizacije Združene Svetopisemske družbe in želi po vsem svetu dvigniti zavest o izjemnem pomenu bibličnega prevajanja. Del te velike organizacije je tudi Svetopisemska družba Slovenije, njihovo poslanstvo pa je prevajanje, tiskanje in distribuiranje Svetega pisma; v zadnjem času pa se predvsem na Zahodu veliko posvečajo tudi širjenju svetopisemskega oznanila nasploh.

V okviru Združenih Svetopisemskih družb se tako v tem trenutku odvija preko 450 prevodnih projektov,

med katerimi je tudi prevod Nove zaveze v sodobno slovenščino, Življenje z Jezusom. 15. septembra, ko bo prva knjižica Življenja z Jezusom ugledala luč sveta v Stični, bodo tako po vsem svetu v okviru »Meseca dni molitve za biblične prevode« molili za slovenske prevajalce Svetega pisma in za vse, ki bodo v Stični in drugod prejeli knjižico Življenje z Jezusom. Svetopisemske družbe k molitvi pozivajo predvsem preko socialnih omrežij, tudi preko Facebook strani »The Bible Presented by United Bible Societies«, ki ima preko 8, 6 milijona sledilcev.   

Zavedanje, da nas bo v molitvi spremljalo toliko ljudi z vsega sveta, nam lahko zares vlije poguma in gotovosti, da bo tudi preko projekta Življenje z Jezusom mnogo mladih stopilo v osebni stik z vstalim Gospodom in začelo živeti z Jezusom.

Več o molitveni pobudi najdete na spletni strani http://www.unitedbiblesocieties.org/30-days-of-prayer/.

Objavlnjeno v Novice